Persberichten

  

Nexo Nieuws op Prolight & Sound 2014


Tijdens de Prolight & Sound in Frankfurt heeft Nexo haar nieuwe Geo-M6 line array systeem voor het eerst aan het grote publiek getoond.

Sinds de introductie van Nexo’s Geo-S8 in 2002 heeft de ontwikkeling niet stil gestaan. Het Geo-S 8 systeem was het eerste passieve small format line array systeem wat op de markt kwam en is voor Nexo bijzonder succesvol geweest. Hoog tijd om na 12 jaar in hetzelfde segment te verschijnen met een opvolger en…..voilá hier is Geo-M6.

Het systeem bestaat uit 2 cabinets, de M6B, een 6,5 inch module voor laagweergave (75 – 120 Hz) met een peak SPL van 125dB. Het tweede cabinet is de M620, een M/H module met een frequentie weergave van 75 Hz – 20 kHz. En een peak SPL van 127dB. De spreiding is 10° V x 80° / 120° H graden. Door het inschroeven van flanges in de hoorn kan de horizontale spreiding naar 120° worden gebracht. De behuizing van beide cabinets is high density composite, hetgeen een mooie vormgeving combineert met de klankmatige eigenschappen van hout. Het Geo-M6 systeem kan in combinatie met bijvoorbeeld LS 600 of LS 18 worden gebruikt. 3 stuks M6 modules kunnen worden aangestuurd door 1 kanaal van de NXAMP4x1. Ook kunnen er 2 stuks M620 op een statief worden geplaatst, waarmee het systeem uitermate geschikt wordt voor kleine corporate events en AV oplossingen.

Inmiddels staat een nieuwe versie NS-1 configuratie software op de Nexo site, waarin het Geo-M6 systeem al is opgenomen. Nexo Geo-M6 wordt leverbaar vanaf juni 2014.

Verder heeft Nexo aangekondigd dat de STM M28 de 4e module uit het “Flagship” systeem STM eind april in Frankrijk aan de STM gebruikers zal worden geïntroduceerd. Het Duitse verhuurbedrijf Satis & Fy is inmiddels toegetreden tot het STM rental netwerk en heeft een substantiële order geplaatst . Satis & Fy is één van de grootste productie bedrijven in Duitsland en een welkom lid binnen het netwerk.

Voor meer informatie: www.nexo.fr

 

 


maart 2014

© 2014  Iemke Roos Audio BV